2013
Hannes och Sofia är vi.
Vi träffades i köksluckan på en restaurang i Stavanger där vi båda två arbetade och har sedan dess arbetat tillsammans på olika restauranger.
2014 -2017
En skulle nästan kunna säga att vår företagsresa började på Hanö i FEbruari 2014.
För faktumet är att vi var och tittade på restaurangen på Hanö 2014 men vi kände att tiden för restaurang inte var rätt för oss just då.
Istället bestämde vi oss för att starta Fisky Business och började sälja mat från vår "sillavagn" och tält.
2014-2017 var vi ute på en del festivaler runt om i Skåne, blekinge och även hela vägen upp till Luleå två gånger.
Två vintrar var vi i tromsö och jobbade på restaurang, fiskmottagning och på fabrik och även någon vinter hemma i Lund, malmö & köpenhamn på olika restauranger.
2018
Sommaren 2018 fraktades äntligen vår foodtruck hem till Lund från Storbritannien, en ombyggd Citroen HY-van från 1968.
2018 blev ett år att minnas, för vi fick även vår son Otto den sommaren, två dagar innan Malmöfestivalen.
2020
Fem år senare ute på vägarna och gatorna så kom coronan och satte punkt eller iallafall paus för det streetfood-kapitlet.
I början av Mars 2020 fick vi höra att det söktes ny krögare på Hanö och vi var inte sena på att ta chansen.
Nycklarna sattes i våra händer 1 april 2020 och efter ett par helger av intensivt arbete öppnade vi restaurangen för första gången den 15 Maj.
Eftersom att vi gick i väntan på vårt andra barn stängde vi restaurangen för säsongen lite tidigare än det var tänkt, den 15 Augusti.
Efter tre otroligt intensiva men roliga och fina månader tror vi att vi kan kalla vår premiärsommar för en succé utan att överdriva.
2021
Med två småbarn där hemma och en corona som dröjde sig kvar var det kanske dags att satsa på något mer permanent så vi valde att fortsätta på Hanö.
Till sommaren 2021 fick sig köket en ordentlig uppfräschning, baren byggdes om.
Vi tog även över Vandrarhemmet på ön, där vi gjorde en snabb och intensiv renovering av alla rum och slängde ut det gamla köket och in kom ett nytt, fräscht och funktionellt kök.
Sommaren gick strålande!
2022
Tredje sommaren. Och vi behövde för första gången inte bygga om, renovera något eller liknande denna sommar. Mycket skönt!
Vi bytte ut lite bord på uteserveringen, vilket gjorde att vi fick fler sittplatser på uteserveringen.
2023
Tack för förtroendet för fyra somrar och tack till alla våra fina gäster som besökt oss.
2024
Ses sommaren 2024!
/Hannes och Sofia med personal
Hannes och Sofia är vi.
Vi träffades i köksluckan på en restaurang i Stavanger där vi båda två arbetade och har sedan dess arbetat tillsammans på olika restauranger.
2014 -2017
En skulle nästan kunna säga att vår företagsresa började på Hanö i FEbruari 2014.
För faktumet är att vi var och tittade på restaurangen på Hanö 2014 men vi kände att tiden för restaurang inte var rätt för oss just då.
Istället bestämde vi oss för att starta Fisky Business och började sälja mat från vår "sillavagn" och tält.
2014-2017 var vi ute på en del festivaler runt om i Skåne, blekinge och även hela vägen upp till Luleå två gånger.
Två vintrar var vi i tromsö och jobbade på restaurang, fiskmottagning och på fabrik och även någon vinter hemma i Lund, malmö & köpenhamn på olika restauranger.
2018
Sommaren 2018 fraktades äntligen vår foodtruck hem till Lund från Storbritannien, en ombyggd Citroen HY-van från 1968.
2018 blev ett år att minnas, för vi fick även vår son Otto den sommaren, två dagar innan Malmöfestivalen.
2020
Fem år senare ute på vägarna och gatorna så kom coronan och satte punkt eller iallafall paus för det streetfood-kapitlet.
I början av Mars 2020 fick vi höra att det söktes ny krögare på Hanö och vi var inte sena på att ta chansen.
Nycklarna sattes i våra händer 1 april 2020 och efter ett par helger av intensivt arbete öppnade vi restaurangen för första gången den 15 Maj.
Eftersom att vi gick i väntan på vårt andra barn stängde vi restaurangen för säsongen lite tidigare än det var tänkt, den 15 Augusti.
Efter tre otroligt intensiva men roliga och fina månader tror vi att vi kan kalla vår premiärsommar för en succé utan att överdriva.
2021
Med två småbarn där hemma och en corona som dröjde sig kvar var det kanske dags att satsa på något mer permanent så vi valde att fortsätta på Hanö.
Till sommaren 2021 fick sig köket en ordentlig uppfräschning, baren byggdes om.
Vi tog även över Vandrarhemmet på ön, där vi gjorde en snabb och intensiv renovering av alla rum och slängde ut det gamla köket och in kom ett nytt, fräscht och funktionellt kök.
Sommaren gick strålande!
2022
Tredje sommaren. Och vi behövde för första gången inte bygga om, renovera något eller liknande denna sommar. Mycket skönt!
Vi bytte ut lite bord på uteserveringen, vilket gjorde att vi fick fler sittplatser på uteserveringen.
2023
Tack för förtroendet för fyra somrar och tack till alla våra fina gäster som besökt oss.
2024
Ses sommaren 2024!
/Hannes och Sofia med personal